Seznam řezbářských nástrojů, které byste měli mít ve své výbavě

Řezbářství je skvělý způsob, jak se vyjádřit. A co je nejdůležitější, je velmi snadné s ním začít. Stačí jen touha tvořit, trocha úsilí a správné řezbářské nástroje.

Několik dobře zvolených řezbářských nástrojů vše usnadní. Mohou vám dát pocit svobody, abyste mohli uskutečnit všechny své umělecké vize. Samozřejmě můžete začít a pracovat se dřevem jen s jedním vyřezávacím nožem. Pokud se však chcete zdokonalovat a rozvíjet své dovednosti, bylo by dobré doplnit si arzenál nástrojů a směle se pustit do nových kutilských projektů.

Neznamená to, že si budete muset vybavit celou dílnu. Nástroje pro řezbářství si můžete neustále vybírat a obměňovat, ale existuje základní sada nástrojů, kterou bude potřebovat každý začínající řezbář, který tuto cestu začíná.

Výběr základních řezbářských nástrojů pro začátečníky

Pokud navštívíte dílnu profesionálního řezbáře, budete překvapeni, kolik různých nástrojů používá. Výběr správného řezbářského nástroje do značné míry rozhoduje o kvalitě budoucích řezbářských projektů.

Začátečníci si nemusí kupovat všechny nástroje, které moderní trh s dřevoobráběcím nářadím nabízí. Může postačit několik univerzálních řezbářských nožů a nástrojů pro začínající řezbáře. S nimi můžete trénovat a rozvíjet svůj styl. Samozřejmě můžete svou sadu nástrojů pro řezbářství doplnit o další nástroje, ale to je lepší udělat až s přibývajícími zkušenostmi.

Postupujte podle tohoto jednoduchého průvodce základními nástroji, které budete jako začínající řezbář nejspíše používat, abyste věděli, co si do svého arzenálu nástrojů pořídit.

Dláta

Řezbářské dláto je dřevoobráběcí nástroj používaný k vyřezávání dřeva, jeho konstrukce má zahnuté ostří. Truhláři, tesaři a řezbáři používají dláta k vytváření drážek, otvorů a prohlubní bez rohů a k dalším řezbářským pracem.

Výběr řezbářského stylu a nástroje pro začátečníka je otázkou pokusu a omylu. Abyste totiž našli něco konkrétního pro své cíle, musíte si vyzkoušet - osahat a pocítit alespoň několik druhů.

Existují různá dláta s plochým a půlkulatým ostřím; některá mají ostří s profilem ve tvaru písmene V nebo U. Tvar čepele zcela ovlivňuje konečný výsledek provedené práce se dřevem.

Pokud rádi vyřezáváte lžíce nebo chcete vytvářet jiné řezbářské projekty, které vyžadují přesné drážky nebo rýhy, řezbářské dláta BeaverCraft vám pomohou snadno dosáhnout hladkých výsledků při této tvůrčí činnosti. Tyto zakřivené nástroje jsou určeny k vytváření konkávních ploch.

Skvěle fungují s většinou dřevin a umožňují vytvářet strukturovaný povrch s různými křivkami a hlubokými prohlubněmi. Pomocí řezbářských dlát od společnosti BeaverCraft můžete vyrobit kuksy, misky a lžíce libovolného designu. Každé dláto, které vyrábíme, vám pomůže ztvárnit do dřeva různé vzory a ornamenty.

Rydla

Ne každý kutil zná fenomén řezbářských rydel. Začínající řezbář může být při pohledu na tento nástroj překvapen a říkat si: "Jak se liší od běžného dláta?". Mistři řezbáři však rozdíl znají.

Rydla BeaverCraft jsou ostré, odolné a spolehlivé nástroje s půlkruhovou dřevěnou rukojetí pro pohodlné držení v dlani. Ostří může mít různý tvar (rovné zaoblené, rovné ploché nebo rovný V-profil) pro provádění různých řezbářských operací.

Moderní nástroje do dlaně BeaverCraft jsou kompaktní nástroje, se kterými se pohodlně pracuje při vyřezávání malých prvků a rychlém odstraňování přebytečného dřeva. Ztělesňují optimální kombinaci 3 důležitých vlastností: ovladatelnost, ostrou čepel a ergonomickou rukojeť. Na spodní hraně rukojeti se odřezává fragment. Pomáhá udržovat nástroj v malém úhlu k povrchu dřeva, čímž umožňuje provádět přesné a jemné řezy.

Nože Sloyd

Pokud jste hledali vynikající univerzální nůž pro své dřevařské hobby, sloydové nože jsou naprostou nezbytností ve vaší sbírce nástrojů. Mají silnější čepel se špičatou tenkou špičkou, která se výborně hodí k odstraňování velkých kusů dřeva a jde dobře použít k vyřezávání jemných detailů.

Nůž sloyd od společnosti BeaverCraft je šikovný a praktický nástroj s láskou navržený pro široké řezbářské aktivity. Je to velmi užitečný a účinný nástroj, pokud se věnujete řezbářství nebo vyřezávání lžic.

Naše sloydové nože jsou vhodné pro hrubé tvarování dřevěných figurek, soch, kuchyňského náčiní, jako jsou lžíce a kuksy, a dalších dřevařských projektů. Díky prvotřídním materiálům pro výrobu dokáže tento šikovný a všestranný nůž řezat všechny druhy dřeva - měkké i tvrdé. Rukojeti poskytují pohodlný úchop, který vám umožní pracovat na projektech po dlouhou dobu bez pocitu únavy.

Sady řezbářských dlátek

Řada nástrojů BeaverCraft zahrnuje různé modely dlát, které pokryjí vaše řezbářské potřeby. Můžete například použít plochá pro hrubé opracování kusu dřeva, půlkruhová dláta - pro vyřezávání kulatých drážek, dláta s tvarem V jsou skvělá pro vyřezávání tenkých drážek ve dřevě a dláta s tvarem U (neboli U-dláta) budou vyřezávat drážky v obrobku jako žádná jiná.

Chápeme, že každá poloha je svým způsobem zajímavá a výběr je obtížný. Proto pokud si nechcete vybírat, oceníte základní sadu řezbářských nástrojů se vším, co potřebujete k tomu, abyste se naučili toto řemeslo.

Pokud je však touha začít se učit řezbářské dovednosti silná, ale nevíte, jaké nástroje můžete potřebovat, kompletní hobby sady pro kutily od BeaverCraft budou vaším ultimátním řešením.

Ať už si chcete zpestřit své dovednosti nebo vylepšit svůj arzenál řezbářských nástrojů, BeaverCraft vám pomůže. Naše ručně vyráběné řezbářské nože a nástroje jsou nejvyšší kvality, odolné a za rozumnou cenu.