Nejlepší řezbářské nože BeaverCraft pro začátečníky

Přehled řezbářských nožů na dřevo BeaverCraft

Pokud jste v řezbářství nováčkem a právě jste začali zkoumat techniky, styly a nástroje, můžete být snadno zahlceni vyčerpávajícími typy řezbářských nožů, z nichž je těžké si vybrat. Na začátku vašich prvních projektů je toho tolik, o čem musíte přemýšlet: jaké dřevo použijete (měkké nebo tvrdé), na jak velkém projektu chcete pracovat (malé figurky nebo projekty velkého rozsahu), zda máte použít řezbářský nebo ořezávací nůž, zda potřebujete elektrický řezbářský nástroj atd. V tomto článku se budeme zabývat základy toho, jaký řezbářský nůž BeaverCraft byste měli použít pro různé typy projektů, a to s přehledem nejoblíbenějších nožů mezi začátečníky, kteří s tímto koníčkem začínají.

Řezbářský nůž na dřevo má mnoho různých vlastností, ať už se jedná o dlaňový nástroj pro projekty malého rozsahu nebo paličky pro předělávání nábytku. Dobrý řezbářský nůž by obecně měl mít pohodlný tvar rukojeti, která se snadno drží a ze které vás při delším používání nebude bolet ruka. Čepele nejlepších řezbářských nožů jsou vyrobeny z oceli s vysokým obsahem uhlíku, přičemž se mohou lišit tvarem: rovné, zakřivené, tvar kapkovitého tvaru, v závislosti na účelu nože. Ostří je podstatnou součástí všech vyřezávacích nožů a mít nůž, jehož ostří je trvanlivé (není třeba ho často brousit), a když přijde čas, snadno se opracovává smirkovým papírem nebo brusným kamenem, je nesmírně důležité. I jako začátečník potřebujete mít nůž, na který se můžete spolehnout a nemusíte ztrácet čas jeho občasným broušením.

Ve společnosti BeaverCraft vyrábíme nože jak pro profesionály v řezbářství, tak pro začínající průkopníky ořezávání. Všechny nástroje z našeho obchodu jsou vyrobeny na Ukrajině ve východní Evropě a slibují dobrou kvalitu - na zakoupené nože poskytuje výrobce doživotní záruku. Kromě důkladné kontroly kvality námi vyráběných nožů a čepelí jsme tu také proto, abychom vám pomohli překonat výzvy ve vašich ořezávacích projektech. Na vašem kanálu BeaverCraftTools na Youtube pravidelně zveřejňujeme řezbářské tutoriály, kde krok za krokem vysvětlujeme projekty vyřezávání ptáků nebo kosmonautů a pomáháme vám s výběrem řezbářského nože pro jednotlivé kroky.

C4 Řezbářský nůž na dřevo - malý lžícový řezbářský nůž na měkké a tvrdé dřevo.

C4 je malý řezbářský nůž na dřevo s rovnou čepelí, který je díky zaoblenému hrotu na horní straně určen k odstraňování těžkých kusů dřeva. Nůž je testován a dobře funguje jak na měkké dřevo (např. borovice, cedr), tak na tvrdší druhy dřeva (javor nebo dub). Pohodlná rukojeť nože je vyrobena z dubového dřeva a je potřena přírodním lněným olejem, aby se rukojeť nepoškodila. Symetrie rukojeti je speciálně vyrobena tak, aby ji mohli používat jak leváci, tak praváci, kteří se věnují řezbářství. Čepel nože sloyd je vyrobena z kalené oceli, je velmi pružná a předem nabroušená k použití ihned po vybalení z krabice. Ostří je mimořádně odolné a kvůli broušení tohoto nože nebudete muset svůj projekt přerušovat.

Základní vlastnosti

  • Malý sloydový nůž na vyřezávání v dlani
  • Rovná čepel se zaoblenou špičkou
  • Vhodný na měkké i tvrdé dřevo
  • Dubová rukojeť pokrytá přírodním lněným olejem
  • Symetrická rukojeť pro leváky i praváky

Nejlepší projekty, které lze s tímto nožem provádět

Tento malý sloydový vyřezávací nůž je určen pro projekty vyřezávání lžic a kromě vyřezávání lžic se hodí i na naběračky, vycházkové hole, praky a mnoho dalších projektů. Nůž je ostrý jako břitva a jeho zaoblená špička z něj činí nepostradatelný nástroj pro realizaci následujících projektů:

  1. Vyřezávání naběračky na kávu - dřevěná naběračka z lipového dřeva do každé domácnosti.
  2. Vyřezávání Kuksy s medvědí hlavou - tradiční švédský šálek na pití horkých nápojů při podzimním lesním táboření s přáteli.

Řezbářský nůž C6 - silný nůž pro precizní detailní vyřezávání do dřeva.

C6 je silný třískový řezbářský nůž s čepelí určenou k vyřezávání detailů a tvarů do povrchu dřeva. Je to nejlepší řezbářský nůž, který můžete přidat do sady nástrojů, jež používáte k výrobě soch ze dřeva, protože je dokonalým závěrečným krokem k vyřezání malých geometrických linií ve vašem díle. Rukojeť je vyrobena z jasanového dřeva, potřená přírodním lněným olejem a tvarovaná tak, aby vám umožnila pevný úchop a velkou přesnost při detailní práci. Na čepel je použita ocel s vysokým obsahem uhlíku, která je kalená a broušená, s ostřím, které je velmi odolné a zůstává ostré po celou dobu projektu. Stejně jako všichni výrobci nejlepších ořezávacích nožů i společnost BeaverCraft dbá na to, aby nože byly vyrobeny z přírodních materiálů a nepoškozovaly životní prostředí. Tento malý vyřezávací nůž je navíc určen pro leváky i praváky.

Základní vlastnosti

  • Silná čepel z uhlíkové oceli pro vyřezávání detailů
  • Nejlepší nůž pro přesnou práci a gravírování
  • Pohodlná rukojeť z jasanového dřeva pro leváky i praváky
  • Ekologicky šetrné materiály bez chemických látek

Nejlepší projekty, které lze s tímto nožem provádět

Tento přesný nůž se skvěle hodí k vyřezávání geometrických prvků, zakřivených i hladkých, jako jsou čáry, trojúhelníky, ale také k rytí písmen, vyřezávání karikatur a zvířat a mnoho dalšího. Tento nůž je nejlepší pro projekty, jako je např:

  1. Vyřezávání sekery ze dřeva - reliéfní řezbářský projekt, pro jehož křivky a jemné části je zapotřebí nůž C6.
  2. Vyřezávání bobra ze dřeva - okouzlující projekt vyřezávání zvířat pro začátečníky, který je ideální pro seznámení s vyřezáváním zvířat a karikatur.
  3. Vyřezávání sovy ze dřeva - velmi snadný projekt vyřezávání, který zvládnete během chvilky.

Řezbářský nůž C2 - nůž ostrý jako břitva pro složité řezbářské projekty.

Malý stolní nůž C2 je dobrý řezbářský nůž pro všechny druhy projektů. Je ručně vyráběn našimi řemeslníky na Ukrajině a má čepel z kalené oceli s vysokým obsahem uhlíku, která je velmi odolná pro tvrdé dřevo, jako je mahagon a javor. Ostří je ostré jako břitva a přímo klouže po měkkém dřevě, jako jsou například špalky z okrasného dřeva, které se často používají pro malé řezbářské a ořezávací projekty. Snadno se brousí smirkovým papírem a není třeba ho často brousit. Rukojeť je pohodlná, vyrobená z jasanového dřeva, leštěná a hladká, natřená přírodním lněným olejem. Nejlepší řezbářské nože BeaverCraft jsou určeny jak pro leváky, tak pro praváky, a tak je tomu i v případě stolního nože C2.

Základní vlastnosti

  • Ručně vyráběný nůž skvělé kvality
  • Čepel z kalené oceli s vysokým obsahem uhlíku
  • Ostrý jako břitva, ideální pro projekty z lipového dřeva
  • Dobře si poradí i s tvrdým dřevem (javor, mahagon)
  • Odolné ostří, snadno se brousí

Nejlepší projekty, které lze s tímto nožem provádět

Stolní nůž C2 je malý nůž, který se dobře osvědčuje při malých projektech pro dlaně. Cenné je, že dokáže zázraky s tvrdým i měkkým dřevem, protože si můžete vybrat kvalitní dřevo, než se vrhnete do vyřezávání a leštění krásných figurek do své sbírky. Tento nůž je nezbytný pro vyřezávání slona ze dřeva a snadno ho zvládnete, i když jste začátečník. Podívejte se na návod BeaverCraft krok za krokem, který vám v tomto úsilí pomůže.

Malý řezací nůž C8 - detailně propracovaný nůž pro jemné drobné projekty.

Nůž C8 je speciálně navržen pro tvorbu krásných projektů s hladkým povrchem a množstvím detailů vyřezaných a vyrytých do dřeva. Je o něm známo, že si poměrně dobře poradil s habrovým dřevem, borovice a cedru, ale také s tvrdším dřevem, jako je dub a ořech. Nůž C8 má tenkou čepel, výbornou pro drobné detailní práce, a pohodlná rukojeť z jasanového dřeva umožňuje velkou přesnost. Rukojeť je potřena přírodním lněným olejem, takže si ji můžete přizpůsobit svému úchopu a dlaně vám nebudou klouzat. Čepel je kalená a broušená, přičemž ostří je navrženo tak, aby vyřízlo přesně tolik dřeva, kolik potřebujete.

Základní vlastnosti

  • Tenká čepel pro jemnou detailní práci
  • Dobře pracuje s měkkým i tvrdým dřevem
  • Pohodlná rukojeť z jasanového dřeva
  • Rukojeť a čepel umožňují skvělou přesnost práce
  • Odolné ostří

Nejlepší projekty, které lze s tímto nožem dělat

Tento malý nůž se hodí na drobné umělecké dřevěné plastiky, ale také na projekty vyřezávání lžiček. Řezbářský nůž C8 je určen k řezání drobných prvků ve dřevě, detailů soch v závěrečné fázi projektu a k jemnému vyřezávání třísek. Podívejte se na naše video na youtube od společnosti BeaverCraft, kde jsou projekty, které nůž C8 zvládne, a prohlédněte si naše oblíbené projekty:

  1. Projekt vyřezávání dřevěných duchů - dřevění duchové jsou oblíbené 3D karikatury každého řezbáře. S návodem od BeaverCraftu ji snadno dokončíte, i když jste začátečník.
  2. Vyřezávání ananasu ze dřeva - exotický ananas je neotřelý nápad na vyřezávání ze dřeva, který není příliš častý, ale s tímto nožem je to velká zábava.
  3. Vyřezávání pohádkového domečku ze dřeva - tento projekt je super zábava pro děti, ale i pro dospělé. Domeček má spoustu detailů a vyžaduje nějaký čas a zvláštní úsilí.

Řezbářský nůž C15 Detail - nejlepší řezbářský nůž pro vyřezávání do dřeva

Tento nůž můžete použít při téměř každém řezbářském projektu. Je to nejlepší nůž pro vyřezávání karikatur a projektů zvířat. Detailní řezbářský nůž na dřevo C15 má jemnou špičku a nejlépe zvládá úzké řezy. Nůž je vyroben s pružnou čepelí umožňující velkou přesnost řezu. Je určen k provádění jemných řezů, k rytí písmen a zakřivených tvarů do dřeva, rozhodně je dobrou volbou, pokud jste perfekcionisté. Čepel je vyrobena z oceli, která drží ostrost jako břitva ihned po vybalení z krabice. Rukojeť je vyrobena z jasanového dřeva a je ergonomicky navržena tak, aby podpírala vaši dlaň a zabránila únavě ruky. Čepel je velmi ostrá a snadno se brousí brusným kamenem. Jakmile začnete vyřezávat, budete tento nůž používat při každém ořezávání.

Základní vlastnosti

  • Detailní vyřezávací nůž s jemným ostřím pro přesné vyřezávání
  • Pružná čepel, která dlouho drží ostrost
  • Ostří jako břitva, které lze v případě potřeby snadno nabrousit
  • Ergonomická rukojeť z jasanového dřeva pro dlouhodobé projekty

Nejlepší projekty, které lze s tímto nožem provádět

Nůž C15 se používá ve většině projektů, jejichž návody najdete na youtube kanálu BeaverCraft. Jedná se o nůž na vyřezávání dřeva, který je nezbytnou součástí každé sady nářadí, a velmi snadno se používá, díky čemuž si budete chtít užít další řezbářské projekty. S C15 se každá dřevěná karikatura stane možnou a snadno proveditelnou. Zde jsou naše oblíbené dřevořezbářské projekty, které zahrnují detailní nůž C15:

  1. Vyřezávání sekery ze dřeva - zábavný a jednoduchý projekt vyřezávání pro začátečníky s jemnými částmi, pro který najde C15 skvělé využití.
  2. Vyřezávání malých lidí ze dřeva - náročný projekt detailního vyřezávání, který vyžaduje spoustu dovedností, se stane mnohem jednodušším, jakmile použijete vzory pro vyřezávání ze dřeva od společnosti BeaverCraft.
  3. Projekt vyřezávání dřevěného ptáčka - k provedení řezby ze špalku okrasného dřeva nepotřebujete mnoho nástrojů, ale detailní nůž C15 vám pomůže s liniemi peří a zobákem.

Velký hrubovací nůž C16 - univerzální nůž pro každý řezbářský projekt.

Tento velký nůž slouží k odebírání velkých zásob dřeva, čímž se vytvoří počáteční tvar vašeho zvířete nebo karikaturní postavy. Jeho rovná čepel se zaoblenou špičkou je vynikajícím výchozím bodem pro váš řezbářský projekt, ale také pro rozsáhlé projekty, jako je například předělávání nábytku a navrhování nového interiéru. Nůž C16 je dokonalým univerzálním nožem pro řezbářství a skvělým přítelem začátečníků. Čepel je extrémně ostrá, s velmi odolným ostřím, které snadno prořízne měkké i tvrdé dřevo. Rukojeť je vyrobena z jasanového dřeva, je pevná a snadno se drží, což umožňuje velkou kontrolu nad ostřím nože. Její ergonomický design umožňuje používat tento nůž celé hodiny, než se unaví.

  • Celková délka - 170 mm (6,55 palce)
  • Délka čepele - 50 mm (1,96 palce)
  • Délka rukojeti - 115 mm (4,53 palce)
  • Materiál rukojeti - jasanové dřevo

Nový hrubovací nůž BeaverCraft má rovnou čepel pro odstraňování těžších materiálů se zaobleným odolným hrotem. Řezbářský nůž je skvělý univerzální řezbářský nůž zejména pro začátečníky. Superostrý řezbářský nůž BeaverCraft umožňuje řezání měkkého i tvrdého dřeva.

Rukojeť z jasanového dřeva je navržena tak, aby ladila se stylem čepele a zajišťovala kontrolu nad nástrojem. Tento řezbářský nástroj je pohodlný i po několika hodinách vyřezávání. Užijte si řezbářství s BeaverCraft!

Základní vlastnosti

  • Velký hrubovací nůž pro odstraňování velkých kusů dřeva
  • Rovná čepel s extrémně ostrým ostřím
  • Zaoblená špička pro odstraňování tvrdého i měkkého dřeva
  • Ergonomicky tvarovaná rukojeť z jasanového dřeva pro dlouhodobé použití

Nejlepší projekty, které lze s tímto nožem provádět

Protože je C16 velký nůž na hrubování, hodí se téměř do každé sady nářadí jako cenný pomocník pro zahájení projektu. Ať už se rozhodnete pro lipové dřevo, borovici, cedrové špalky, nebo něco tvrdšího a pevnějšího, jako je ořech, olše, mahagon, javor nebo dub, ostří tohoto nože prořízne cokoli během okamžiku. Délka čepele umožňuje skvělou kontrolu, která vám umožní vyříznout jen to dřevo, které jste chtěli, a zanechat vám primární tvar vaší sochy připravený pro lžíci a detailní řezbu. I jako začátečník se můžete pustit do zajímavých projektů, jako např:

  1. Vyřezávání zajíčka ze dřeva - vyřezávání zvířátka zajíčka je nejroztomilejší projekt, na který jsme kdy v BeaverCraftu vytvořili návod. S C16 a detailním nožem v sadě nástrojů a videem krok za krokem před sebou se naučíte, jak toto chlupaté zvířátko snadno vyřezat.
  2. Vyřezávání vánočního stromečku - nyní s blížícími se svátky není lepší příležitost vyzkoušet si řezbářský styl pro začátečníky a vyrobit si vánoční stromeček z lipového dřeva. Jedná se o skvělý projekt, při kterém se naučíte používat řezbářské nože C16 na dřevo.

Poříz DK1S s dubovou rukojetí v koženém pouzdře - silná čepel z uhlíkové oceli s dvojitou rukojetí.

Poříz BeaverCraft DK1S Drawknife má dvě rukojeti z dubového dřeva a ostrou čepel z odolné oceli s vysokým obsahem uhlíku. Čepel je vyrobena z kalené oceli, je předostřená, aby se dala používat přímo po vybalení z krabice, a snadno se brousí brusným kamenem nebo smirkovým papírem. Ostří je mimořádně odolné, zatímco rukojeti z dubového dřeva jsou pokryty přírodním lněným olejem, který je pohodlný pro řezbářský projekt trvající dvě a více hodin v kuse. Samotná ocel čepele je velmi tvrdá a zůstává dlouho ostrá, což vám umožní skvělou kontrolu nad nožem. Tento tažný nůž DK1S je dodáván s měkkým koženým pouzdrem, které vás ochrání před pořezáním při vyndávání nože z krabice s nářadím.

  • Délka čepele - 120 mm (4,72 palce)
  • Tloušťka čepele - 3 mm (0,12 palce)
  • Délka rukojeti - 120 mm (4,72 palce)
  • Celková délka - 360 mm (14,17 palce)

Řezbářství je fascinující koníček, činnost, která vyžaduje nejen šikovné ruce. Vyžaduje také kvalitní nástroje. BeaverCraft DK1S Drawknife je praktický řezbářský nůž s dvojitou rukojetí, který můžete použít k tvarování dřeva a odstraňování hoblin. 

Tento přístroj je cenným řezbářským nástrojem, zejména pro provádění různých sochařských prací. Takový dřevoobráběcí nástroj je účinný také v případě, že potřebujete odkrojit kůru z polen a provést prvotní zpracování.

Nástroj je vyroben z kvalitní čepele nože a odolné dubové rukojeti a dodává se s koženým pouzdrem. Pomocí hoblovacího nože BeaverCraft DK1S můžete z obrobku odstraňovat široké a dlouhé vrstvy, zdrsňovat a vyrovnávat povrch.

Práce s tímto stahovacím nožem je poměrně snadná, pokud jej správně používáte. S nástrojem pohybujte plynule a nůž přitahujte k sobě. Držte nůž oběma rukama a táhněte ho nahoru podél vláken.

Stahovací nůž BeaverCraft DK1S je funkční nástroj pro práci se dřevem s exkluzivním koženým pouzdrem. I přes svůj jednoduchý design má mnoho výhod. Pomocí tohoto stahovacího nože na dřevo můžete:

  • vytvářet složité řezby a jedinečné dřevěné výrobky;
  • odstraňovat kůru bez poškození dřeva;
  • provádět další truhlářské a tesařské práce.

Základní funkce

  • Dvojitá rukojeť z dubového dřeva s čepelí nože z uhlíkové oceli
  • Kalená vysoce uhlíková ocel s ostřím ostrým jako břitva
  • Nabroušený tak, aby se dal používat rovnou při dodání, a snadno se znovu brousí
  • Silná čepel a pohodlné rukojeti umožňující skvělou kontrolu nad nožem
  • Kožené pouzdro chránící před pořezáním při skladování nože

Nejlepší projekty, které můžete s tímto nožem dělat

Poříz je známý také jako tahací nůž nebo nůž na holení. Hlavním účelem těchto nožů je tvarování velkých dřevěných špalků a odstraňováním hoblin z jejich povrchu. Jedná se o skvělý nástroj pro odebírání malých mělkých plátků dřeva pro rovný dřevěný vnější tvar. Tento konkrétní nůž je určen ke krájení drobných částí nebo tvarování malých kruhů. Čepel je extrémně tenká (celkem 2 mm), aby umožnila jemnou práci při dokončování vašich projektů. Poříz DK1S může být velmi užitečný pro oholení dřeva při vyřezávání koně v rámci projektu Horse Wood Carving a podobných snah o vyřezávání karikatur a zvířat do měkkého dřeva.

Pokud s řezbářským dobrodružstvím teprve začínáte a přemýšlíte, kde koupit řezbářské nože pro své první projekty začínajícího řemeslníka, podívejte se na naši nabídku nejlepších nožů pro řezbářství BeaverCraft. Všechny nože z našeho seznamu se snadno používají a zvyká se na ně. I když se vám vaše projekty nedaří tak, jak jste doufali, vždy se můžete podívat na náš kanál na Youtube, kde najdete návody krok za krokem, které můžete sledovat při vyřezávání nových zajímavých vzorů. Pomůžeme vám s výběrem typu dřeva, které použijete pro jednotlivé styly projektů, i s výběrem sady nástrojů potřebných k dosažení skvělé výsledné dřevěné sochy. Jakmile si zvyknete na různé styly vyřezávání a ořezávání dřeva, můžete sami experimentovat a vytvářet variace na vzory, které jste si osvojili s BeaverCraft.

Vyřezávejte s BeaverCraftem

Pokud se cítíte nejistí, že začnete pracovat na svém prvním projektu vyřezávání ze dřeva a nevíte, kde začít - poradíme vám! Naše články vás provedou výběrem řezbářského nože BeaverCraft, který potřebujete pro své začátečnické projekty, a řezbářských nožů, které vám pomohou při hrubé a detailní práci. Jakmile si vaše ruka zvykne na vyřezávací nůž, pocítíte osvobozující potěšení z vytváření předmětů ze dřeva holýma rukama a budete si užívat úlevu při vyřezávání zvířecích projektů, kdykoli se budete cítit ve stresu nebo si budete chtít odpočinout v dílně či venku.

Začněte své řezbářské dobrodružství a připojte se k naší komunitě řemeslníků BeaverCraft ještě dnes!