Brusné  prostředky na nože - vaše nástroje vám budou vděčné!

„Ahoj, náš milý příteli řezbáři! Jsme rádi, že tě tu vidíme!

Pokud čteš tento článek, pak se zajímáš o praxi broušení, a to je velmi chvályhodné! Koneckonců dobrý mistr má vždy dobře ošetřené nástroje.

Začněme tedy užitečnými informacemi, které jsme pro vás připravili!

Čtěte s potěšením! „

Co je to brusná směs?

Brusné a leštící směsi na nože jsou směsi různých chemikálií, které se obvykle používají k dokončovacím úpravám čepelí řezných nástrojů a dalších prvků, které vyžadují vysokou přesnost obrábění. Tuto směs můžete vidět v různých formách, nejběžnější jsou:

  • vosková tyčinka
  • pasta
  • sprej

Taková směs na leštění nožů může obsahovat látky, jako je oxid chromitý, diamanty a také oxid hlinitý. Je to zajímavá věc, kterou by měl každý řezbář (a nejen řezbář) vyzkoušet!

K čemu se používají brusné směsi?

Kvalitní broušení nožů je velice důležité. Zrcadlový povrch čepele požaduje při leštění správnou pastu.

Broušení a rovnání nože je meditativní proces, který vyžaduje velkou vytrvalost. Zároveň je proces broušení poměrně jednoduchý. Během broušení se však na noži objevuje otřep, který se používáním drolí a vede k deformaci ostří nože, v důsledku čehož se původní ostrost nože snižuje na nulu.

Tento problém odstraňuje lešticí pasta, která byla původně koncipována pro broušení skleněných výrobků, ale později našla uplatnění i pro jiné účely - od šperkařského umění pro broušení nožů. Použití lešticí pasty umožňuje nejen odstranit deformaci čepele, které se po nabroušení vrátí původní ostrost, ale také změnit vzhled nože. S její pomocí se odstraní nejtenčí vrstva materiálu, což umožňuje proměnit hrubý nůž v lesklý a ostrý výrobek.

Směsi na broušení nožů se používají především v závěrečné fázi broušení řezného nástroje (nejen pro nože). Směs se skládá z velmi malých abrazivních chemických částic, které dokáží vyleštit ostří nože do neuvěřitelného zrcadlového lesku.

Měli byste však mít na paměti, že nejsou dostatečně silné na to, aby nůž nabrousily do plné ostrosti nebo opravily jeho výrazné poškození. Tyto sloučeniny jsou spíše zaměřeny na dosažení dokonale vyleštěného a lesklého ostří řezného nástroje.

Jaké jsou druhy těchto brusných směsí?

S brusnými a leštícími hmotami na broušení nožů se můžete setkat v různých barvách (existují černé, bílé, zelené, červené atd.). V čem se tedy liší? Čím je každá z nich výjimečná? Kterou z nich byste si měli vybrat?

Směs každé barvy má svou vlastní hustotu, frekvenci a jemnost chemických částic. Podle toho je každá barva směsi vhodná pro různé aspekty leštění nebo broušení.

Například červená leštící směs a zelená leštící směs jsou vhodné zejména pro leštění čepele, protože jsou slabší než ostatní. Bílá, silnější než předchozí pasty, je také vhodná i pro broušení. Ale černá - nejsilnější - dokáže z čepele odstranit škrábance a drobné praskliny.

Jak tyto směsi používat?

  1. Tyto hmoty nanášejte na tvrdý a rovný povrch. Mimochodem, roli těchto povrchů dokonale plní kožené obtahovací kůže.
  2. Nezapomeňte je položit na zkosený povrch a posunout čepel od břitu.
  3. Stejné úkony opakujte s opačnou částí řezného nástroje.

Nejlepší pasty na leštění nožů.

Doufáme, že jsme vás výše uvedenými informacemi zaujali. Lešticí pasty jsou totiž opravdu užitečné věci, které stojí za to vyzkoušet. Tak neváhejte! Najděte si dokonalou směs na leštění nástrojů právě teď!

Naším dalším krokem je povědět vám o možnostech lešticích past, které byste samozřejmě měli koupit a vyzkoušet!

P2 - lešticí a brusná směs

Jedná se o jednu z nejlepších zelených zrnitostí leštící pasty od společnosti BeaverCraft. Skvělá volba pro první seznámení s leštícími pastami!

  • zrnitost - 7-5 mikronů
  • zmotnost jednoho kusu - 45-50 gramů

Tato pasta je vhodná pro leštění tvrdých kovů a slitin. Například hliník, nerez, ocel, mosaz, litina, měď a další. Lze ji také použít k leštění skla a kamene.  

Tato leštící hmota na nože je opravdu tenká, takže se snadno uchopuje a používá při práci se zeleným dřevem.

Společnost BeaverCraft si vždy zakládá na mimořádné kvalitě svých výrobků. A tato směs není výjimkou. Svůj úkol zvládá dokonale. Ideální pro velmi dobrý zrcadlový lesk.

Kromě toho tato skvělá pasta dokonale brousí a leští domácí nástroje, jako jsou holicí strojky nebo kuchyňské nože. Péče o vaše každodenní nástroje není o nic méně důležitá než péče o profesionální nástroje! Nezapomeňte! Proto se tyto lešticí hmoty budou hodit nejen řezbářům, ale i lidem s jakýmikoli jinými zájmy. Tak neotálejte! Vyzkoušejte si je sami! Nebudete toho litovat, věřte nám! 

P1 - lešticí a brusná směs

Pokud nechcete riskovat a vzít si najednou velké množství zelené zrnité směsi, doporučujeme vám začít s touto variantou. Využijte tuto šanci!

  • zrnitost - 7-5 mikronů
  • hmotnost jednoho kusu - 20-25 gramů

Vysoký lesk na všech kovech ji činí zajímavou zejména pro příbory. Tato směs se neliší od předchozí, kromě velikosti.

Je vhodná i pro tvrdé kovy a slitiny. A lze ji použít i k leštění kamenů, skla a dalších nekovů.

BeaverCraft je skutečně nejlepší značkou hmot na leštění. Jakmile ji vyzkoušíte, nebudete se s ní moci rozloučit.

Navíc bychom chtěli zdůraznit, že na obtahovací kůži můžete použít tuto leštící hmotu a vyleštit ostří nožů, dlát, hoblíků a břitev. Již dříve jsme se zmínili, že obtahovací kůže s těmito směsmi dobře spolupracuje.

LS1Р1 - oboustranná odeska s obtahovací kůží a lešticí směsí P1

Zanecháváme vám také odkaz na jednu z nejlepších obtahovacích kůží. Objednejte, kupte a sami se přesvědčte, zda stojí za vaši pozornost, nebo ne!

  • oboustranná deska
  • obtahovací kůže na obou stranách
  • ideální nástroj nejen pro řezbářské nože, ale skvěle se hodí i pro udržení maximální ostrosti kuchyňských nožů, břitev a dýk
  • základním materiálem je jasanové dřevo nejvyšší kvality

Oboustranná deska s obtahovací kůží BeaverCraft je dlouhá přibližně 38 cm, přičemž délka kožené části je asi 23 cm a pracovní šířka je téměř 8 cm.

Je opravdu skvělé mít přístup k oběma stranám. Je to velmi pohodlné. Deska s pruhem kvalitní kůže slouží zároveň k broušení i leštění.

Tento brusný systém je ručně vyrobený z kvalitních materiálů.

Je to opravdu skvělá volba! Jsme si jisti, že se vám bude líbit! Vaše nože vám budou vděčné! 

Shrnuto a podtrženo

Věříme, že bychom pro vás mohli být opravdu užiteční! Doufáme, že vám tento článek pomůže vybrat si ty nejlepší přípravky na broušení nožů!

Takže závěrem: lešticí a brusné hmoty jsou velmi cennou věcí, která vám pomůže, aby vaše řezné nástroje byly dokonalé. Brusné hmoty jsou pro řezné nástroje opravdu hodně užitečné.

Nezanedbávejte je - pečujte o své nástroje.

Je však důležité mít na paměti, že pro opravdu skvělý výsledek je nutné, aby tato směs byla té nejvyšší kvality.

Společnost BeaverCraft je osvědčeným výrobcem takovýchto směsí!

Nezapomeňte také na obtahovací kůže pro dosažení toho nejlepšího výsledku! 

Hodně štěstí při vašem koníčku! Věříme ve vás! Zřejmě se vám to podaří!“